De uitdaging

Het gebied tussen Oisterwijk en Oirschot is een zeer boeiend gebied met geheel eigen karakteristiek.
European Green Academy wil dit gebied een status geven die het verdient. 
Het project is net gestart en zoals bij vele projecten hebben we aanjagers, maar we hebben ook “wapperende Handjes” nodig.
Als werktitel gebruiken we op dit moment ïmpulsgebied Oisterwijkse heide” maar tijdens het project zal ongetwijfeld een betere naam worden gevonden.

Doelstelling
We streven er naar om een duurzame toekomst van het gebied te verankeren door:

  • Het ontwikkelen van een toeristisch / recreatief gebied. Hierin wordt uiteraard ook begrepen de aanleg en onderhoud van wandel-,fietsroutes en ruiterpaden.

  • Het realiseren van duurzaamheidsidealen op alle mogelijke terreinen.

  • Educatieve componenten ten behoeve van alle geledingen van de maatschappij in het algemeen en het onderwijs in het bijzonder.

  • Het ontwikkelen van cultuurhistorische projecten.

Waarbij centraal staan duurzaamheid, ecologie cq. natuurontwikkeling, ontwikkeling van streekproducten, landgoederen, kennisoverdracht naar scholen, recreatie en toerisme.

Netwerkorganisatie
Samenwerken doe je niet alleen, De gemeente Oisterwijk, maar waarschijnlijk ook Oirschot zijn hierin de meest belangrijke strategische partners.
Daarnaast zijn er natuurlijk veel partijen die we tot onze strategische partners rekenen.

Publiek en Markt
Van idee naar realisatie kent een lange weg.
We zullen mensen moeten overtuigen. Onbekend maakt onbemind. We hebben het vaker meegemaakt: van “de hakken in ’t zand” naar “zwaan kleef aan”. Een mooi maar moeizaam traject waar we zeker niet voor terugdeinzen!

Hoe te realiseren?
Al eerder aangegeven: we hebben mensen nodig. Dat mogen stagiaires zijn, maar ook ecologen, vrijwilligers. Vooral is er behoefte aan kennis van de omgeving zelf.
Er is inmiddels al de nodige basisinformatie, Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in en we hebben snel een gesprek.

    Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

    captcha