Aanleg van een kikkerpoel bij het voedselbos in Oisterwijk. Met inspirerende en leerzame lessen van Wouter van Eck

Natuurlijk zijn er veel foto's genomen van ons congres van 15 maart j.l.  Hieronder hebben we de mooiste voor je uitgezocht. Veel kijkplezier!!!!

 

Wouter van Eck laat ons een paar mooie voorbeelden zien van eetbare planten uit het voedselbos Ketelbroek. Een mooie reportage van het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV. Chef-kok Leon Mazairac maakt een prachtig vegetarisch gerecht met een aantal producten uit het voedselbos. 

 

Hier kun je het programma nogmaals zien

 

 

Natuur in eigen Hand

Wil je zelf aan de slag met de ontwikkeling van natuur in je omgeving? Heb je een idee of al concrete plannen om nieuwe natuur in Noord-Brabant te maken? Kom dan naar de bijeenkomst “Natuur in eigen hand” op donderdagavond 25 januari in Cinecitta in Tilburg! 

https://www.ivn.nl/natuur-eigen-hand

Update voedselbos Oisterwijk mei 2017

Studenten van het Kempenhorst College in Oirschot planten het voedselbos verder aan met o.a. knoflook, munt.  


Download
Manifest: Groene Bruggen Bouwen door het B-team in 2017
Het B(iodiversiteits) team is een groep mensen die de biodiversiteit in Oisterwijk proberen te bevorderen door advies te geven. Ze adviseren aan overheden, gemeente, waterschap en terreinbeheerders, maar ook aan particuliere tuinbezitters. Hieronder volgt het manifest van het B-team dat onlangs naar gemeente Oisterwijk is verstuurd:

De gemeente Oisterwijk afficheert zichzelf als de Parel in het Groen. In 2016 zijn opnieuw veel kapvergunningen afgegeven. Zonder overleg vond aantasting van de ecologische verbindingszone De Voorste Stroom plaats, en nieuwe aantasting ligt op de loer. Het groen in het beschermd stads- en dorpsgezicht, en daar historisch onlosmakelijk mee verbonden is, wordt verwijderd. Enkele jaren geleden heeft de gemeente Oisterwijk de eekhoorn als ambassadeursoort gekozen. Maar nog altijd vallen veel eekhoorns ten prooi aan het verkeer. Daarom is één van onze goede voornemens voor 2017 eekhoornbruggen tussen bomen over de weg te bouwen.
Manifest Groene Bruggen Bouwen in 2017.p
Adobe Acrobat document 635.1 KB

De brainstormsessie op 26 oktober 2016 in KVL-Leerfabriek. 

Delen met je netwerk